CONTACT-opnemen 

  huubmariejose@gmail.com of  golma@home.nl   

************************************************************  
  Er mag ook in termijnen betaald worden, dan reserveer ik de pop tot de laatste betaling.  

Begin 1900: Overgrootmoeder en Grootvader van Harry Nolles beginnen een kleine kruideniers winkel. Later werd dit een winkel in tabakswaren, welke geleid werd door de broers Arend en Henk Nolles (resp. vader en oom van Harry). Om het, voornamelijk vrouwelijk, personeel aan het werk te kunnen houden tijdens de oorlog, komen de broers op het idee om lappenpopjes, aangekleed en wel te produceren. Al gauw is er een productie van 360 stuks per week!
1946 / 1947 : De eerste papier-maché pop wordt gemaakt; In de tijd hiervoor werd eerst op het lappenpopje een maskertje van papier-maché gemaakt, daarna werd het volledige hoofdje van de pop gemaakt van dit materiaal. De naam Wildebras wordt gekozen voor de talrijke poppen die bij 't Poppenrijk werden gemaakt. Het logo (de lei met het poppetje en de tekst Wildebras) is bedacht en gemaakt door Arend Nolles.
1959: De eerste serie aangeklede poppen van polyethyleen komt in productie. Dit is tevens het jaar waarin Harry Nolles zijn intrede doet in het bedrijf.
1962: Introductie van de pop met een hoofd van vinyl. Voordeel van vinyl is, dat als je er haar innaait, de gaatjes weer dichttrekken. Tevens kun je in vinylkoppen ook slaapogen zetten.
1973: Er wordt besloten de zaak te verkopen, vanwege grote concurrentie uit Frankrijk en Italië. Harry Nolles blijft directeur.
1976: Op een nacht brandt de hele fabriek af; Zevenduizend vierkante meter is in 4 uur volledig afgebrand. Vanwege teveel concurrentie uit o.m. de DDR, besluit men de zaak niet meer op te bouwen en wordt hiermee een belangrijke periode uit de nederlandse speelgoedhistorie afgesloten.
na 1976: Harry Nolles en zijn vrouw Christa gaan verder met de import van poppen uit Duitsland. Ze bouwen een bloeiende zaak om en importeren poppen van het merk Zapf, met als absoluut hoogtepunt de Baby Born pop.

 

Copie van: http://www.wildebras.eu/html/geschiedenis.htm

 
Wildebras Papier-Maché jongen met geel haar 60 cm.  Halsronding gerepareerd. 
Met zwarte speelstreepjes op lichaam en 2 deukjes in achterhoofd niet storend  € 50,-


Mercedes vrachtwagen van Wildebras  26 cm  25,-