CONTACT-opnemen 

 huubmariejose@gmail.com of  golma@home.nl

*
*******************************************************************************************************************************************
 

Er mag ook in termijnen betaald worden, dan reserveer ik de pop tot de laatste betaling.

 

 Armand Marseille   1885 - 1929                             

Armand Marseille was een van de Meeste Beroemde Duitse poppenmakers van de 19de eeuw. Hij werd geboren in Sint-Petersburg (Rusland). In 1884 kocht hij met de erfenis van zijn vader de speelgoedfabriek van Mathias Lambert in Köppelsdorf en in 1885 de porseleinenfabriek van Liebermann Wegescher in Köppelsdorf vlakbij Sonneberg (D), waar hij zijn porseleinzaak begon. In 1890 begon hij zijn eerste porseleinen poppenhoofden te produceren. Hij produceerde duizenden poppen per week.
In 1906 opende hij de vesting Neuhaus in  Köppelsdorf. 
Beatrix de dochter van Armand Marseille trouwde in 1918 met Ernst Heubach jr., de zoon van een van Armand Marseille grootste concurrenten, hetgeen zou leiden tot een fusie tussen de 2 giganten.Armand Marseille beschouwte dit als een kroon op zijn werk. Enkele maanden later werd hij getroffen door een hersenbloeding, waarvan hij nooit helemaal zou herstellen. hij besloot zich terug te trekken uit de zaak en droeg de firma over aan zijn zoon Hermann. Daarna in 1919 heette het bedrijf:   "Vereinigte Koppelsdorfer Porzellanfabrik".

 
NR 2 Mooie kleine zeer zeldzame zwarte Dreambaby 24 cm groot in zeer goede staat met mooie kleertjes met labeltje Armand Marseille. Zonder oude bijtring. Is gemerkt met ARMAND MARSEILLE GERMANY 351/IK € 90,-
 voor Yolande


   ARMAND MARSEILLE  A12M   955
NR 3  Hoofdje is stuk geweest en geplakt, desondanks een prachtige pop met mooi apart gezichtje.
Met pruikje op niet zichtbaar. Ze is 60 cm groot
Ze heeft nog enkele oud speldjes in haar krullen, die haar krullen ondersteunen.  Prijs  80,- euroNr 4 Armand Marseille pop - 52 cm groot - Gemerkt met Armand Marseille 390n. DRGM 240/1 A6 en half M.
Gaaf porselein hoofd met slaapogen - Mist 1 snijtandje. Of het lijfje orgineel bij haar past, weet ik niet.
Lijfje is bewerkt / bespeeld en overgeverfd- vingertjes aangestoten. Met mooie kleertjes  Prijs 7
0,- 

  
GAAF klein vlekje op wang
NR 6  Gemerkt Armand Marseille Germany 996 A6.M 50 cm Hoofdje gespoten porselein 60,-